fredag 20 februari 2015

Gästspel

Knappt 5 dagar har gått sedan förra inlägget och här kommer redan ett nytt, herregud är jag på väg mot nån slags trend här? Svårt att sia om med bara två observationer, vi får se.
Nåväl. Jag tänkte köra lugnt den här veckan, satsa på typ 8-9 mil och vara nöjd så. Nu är jag upp i 6,5 och har ett intervallpass på lördag och ett långpass på söndag så chansen att komma runt 11 är ganska stor.
Men det är inte så konstigt egentligen, i måndags hade jag en vilodag, i tisdags hade jag verkligen ingen lust att träna men kände att jag inte gärna kunde ta två vilodagar på raken så sprang typ 9 km i nåt jäkligt slappt tempo. Jag tog också kontakt med två av dom bästa klubbarna i Stockholm: Studenterna och Fredrikshof för att fråga om jag fick träna lite med dom.
Studenterna avvisade vänligt men bestämt min fråga om jag fick hänga med på några träningar utan att vara medlem. Jag hade en kväll av hopplöshet efter det mailet och trodde att jag skulle bli helt utan kvalité resten av året men så fick jag veta på tisdagen att Fredrikshof va lite mer flexibla med medlemskap så jag var välkommen att testa på onsdagens intervaller och sedan eventuellt betala ett stödmedlemskap om det verkade lovande.
Sagt och gjort. Efter "krafttag ål"- mötet (där jag mest satt som ett fån, jag kan inget om ål insåg jag ganska snabbt...) skyndade jag mig till kontoret, jobbade ett par h och bytte om för att försöka hitta klubbstugan till passets början. Efter ett par km ängslig löpning frågade jag en löpare om vägen. Efter det hittade jag utan problem.
Stämningen var god i stugan (egentligen ett rum). Niklas von Sydow och Henrik Stridh var de jag var närmast kapacitetsmässigt, Niklas har gjort under 2,30 på maran men hade kört hårt ett par dagar och var därför i min klass ungefär, Henrik och körde tillsammans typ 35 km på vintermaran, sen släppte han och jag kom typ 4 min före i mål.
5*7min med 30 sek vila stod på schemat, väldigt kort vila och väldigt långa intervaller alltså. Närmare snabbdistans än intervaller för min del, men jag är glad så länge jag får springa med sällskap!
Tror vi höll ett snitt på typ 3,25 eller nån sek snabbare på en måttligt kuperad bana. Niklas och jag höll relativt jämnt, han hade kört hårt innan så jag stack iväg före dom första intervallerna men jag tröttnade snart och han tog dom sista. Henrik va lite efter men såg pigg ut jämfört med hur jag kände mig.
Med jogg hem blev passet ca 27 km varav alltså ca 10,5 km va i 3,25 tempo. Inte illa pinkat.
Ett par långsammare joggar till och från jobbet gjorde att mängden blev riktigt skaplig under veckan. Kanske jag också, precis som Niklas, kan springa maran på 2,29 i sommar? (Inte troligt...)
En riktigt bra vecka lutar det åt vad gäller träning. Har dock varit ganska hängig i både kropp och själ i nån v nu. Det har släppt lite igår och idag, hoppas det bli bra till nästa vecka. Lite barmark, långa pass i sol och mycket mat så ska jag nog vara på banan igen.

Dagens låt: Moonshiner med Cat Power.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar