måndag 16 februari 2015

början på en grym säsong

Efter en jäkla lång vila med skrivandet fick jag lust att skriva nåt igen.
Som jag skrev i förra inlägget, veckan efter BUM 50 miles, har satsningen på ultror fått vila lite till förmån för kortare distanser. Förra året blev en enda lång pers-fest med 32,14 på 10 000m, 2,38,5X på maran och 1,12,XX på 1/2mara. Förutom pers fick jag en hel del vinster i blandade lopp (Risveden terräng, Amzungo volontärlopp, Göteborg halvmaraton t ex).
Jag har fått jobb (vikariat) på Fortum som miljöspecialist så nu veckopendlar jag till och från sthlm. Det är helt ok egentligen men det är svårt att planera löpningen. Jag försöker få så många mil som möjligt för tillfället, kvalité får jag bara på lördagarna men när våren kommer måste jag få iaf ett snabbt pass till i veckan. Jag ska kolla upp nån klubb som håller till vid sthlm-stadion, ett par km från jobbet och hoppas att man kan gästspela lite där. Stockholm har ju jäkligt bra löpare så sparring borde ju finnas om jag får vara med...
Jag har haft två hårda veckor med 12 och 14,5 mil så nu blir det en lugn vecka med fokus på jobb. Jag ska vara med på möte med "Krafttag ål" vilket ska bli jäkligt kul. Ett stort projekt om ålens överlevnad med både myndighet och företag som deltagare.
Jag körde en riktigt fin träning i helgen: Fredag persförsök på 8an med pappa som hare (8 sek över pers, mycket pga att klockan visade fel tempo och snö/is på delar av 8an) lördag: 4 km uppvärmning, blandade intervaller (1,6km-550m) i ca 7,5 km och sedan mängd, löpskolning och fartlek till en total på 29 km. Helt slut i kroppen på¨söndagen men fick ändå till 24 km med klubben. Skönt. Det här kommer bli en grym säsong!

En bloggare folk borde läsa är Lars Södergård: http://www.runnersworld.se/blogs/larssodergard/index.htm
Sjukt bra!
Dagens låt: Seth Sentry- Campfire.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar