måndag 18 maj 2015

Ändrad inställning

Nu är det så där jätte länge sedan jag uppdaterade här igen. Men å andra sidan hoppas jag att ingen är beroende av den här bloggen för sin sinnesro så det kanske inte gör så mycket.
Jag har sprungit ett antal tävlingar sedan sist: Kungsbacka, Kungsholmen och KM 10 000m. Alla tre loppen har gått redigt mycket åt skogen. Jag har hört från flera håll att det kan vara blodvärdet eller nåt, och det är klart att det hade vart trevligt att hitta en "quick-fix" men å andra sidan går ju träningarna riktigt bra så det känns väldigt osannolikt egentligen.
Den senaste fadäsen va i torsdags, 10 000m bana med klubben. 33,5X, alltså typ 10 sek snabbare än min 10 km-passering på halvmaran veckan innan. Inte riktigt optimalt. Men ett par dagar efter gick jag ut och körde 8an som testlopp med plan att köra kontrollerat från start och då gick det på 26,42. Dvs den snabbast träningstiden någonsin på den banan. Så nu har jag lämnat min GPS till pappa och ska bara köra på känsla i ett par veckor. Jag tror det är det som är grejen. Jag är så fokuserad på min bra form att jag inte har nån känsla längre.
Jag tror det kan bero på att jag har kört så mycket styrka med Fredrikshof också. Jag är nog mycket starkare nu än jag har varit förut, men samtidigt är varken VO2- max eller uthållighet bättre än tidigare vilket säkert gör att jag inte känner mig trött i början av loppen men att hjärtat inte hänger med när musklerna börjar bli trötta.
Nåja. jag är sugen på mer terräng nu, men får nog hålla mig ett par v. Till helgen är det varvet (ska vara hare åt en kompis- under 1,25 är målet) och helgen efter det är det sthlm maraton. Ska bli kul att springa i SM-klass även om jag uppenbarligen är i riktigt kass form...

Dagens låt: "Simple Game" av Seth Sentry. (han kommer upp som dagens låt jäkligt ofta nu för tiden...)

1 kommentar:

  1. Fredrikshof nämner dig
    http://www.fredrikshof.org/2015/04/

    SvaraRadera